Cine suntem noi ?

Suntem o echipă de doi pasionați în domeniul auto, așadar Bogdan ( Sr., electrician auto,  tehnician diagnoză, electronist și tuner ) și Bogdan ( Jr., student la Politehnica București  – Informatică). Din pasiunea noastră pentru autoturisme și posibilitățile de a le modifica softul ce gestionează managementul motorului am dat naștere unei firme de tuning auto și de aici BBTuning.

De cât timp ne ocupăm de tuning ?

Totul a început în anul 2008 când am tunat mașina personală ( Opel Astra G 1.7 CDTI – pe atunci ), apoi în urma rezultatelor bune  de putere și cuplu obținute, am continuat cu mașinile prietenilor, apoi ale prietenilor prietenilor. Am continuat dezvoltarea de softuri diversificând modele și mărcile tunate și în ziua de azi avem o experiență de peste 10 ani în domeniu.

Ce scule folosim ?

Soluțiile software folosite sunt dezvoltate de noi și testate pe autoturisme în condiții reale de trafic.
Ca hardware avem interfețele firmei Alientech, Kess și Ktag, și interfața Autotuner de la firma FR-TEAM International.
Ca software pentru editarea fișierelor din calculatoarele de motor folosim WinOLS și bineînțeles programele corespunzătoare interfețelor.

Ce putem face ?

 În ziua de astăzi putem modifica orice ( sau aproape orice ) marcă de autoturism sau utilitară existentă pe piață, cu orice model de injecție ( Bosch, Siemens, Delphi, Denso, etc. ). Toate modificările aduse softului ce gestionează ECU motor se fac respectând normele clasei Euro de poluare pentru care autoturismul respectiv a fost omologat și nedepășind parametrii maximi impuși de producător.

Care sunt pașii ?

  1. Verificara stării tehnice a autovehiculului cu ajutorul unei diagnoze
  2. Citirea din ECU cu ajutorul unei interfețe amintită mai sus
  3. Modificarea softului din ECU cu ajutorul editorului de fișiere 
  4. Scrierea soluției ©BBTuning
  5. Testarea autovehiculu în trafic